20-Sim krijgt uitbreiding voor motor- en 3D-simulaties

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

Simulatiespecialist Controllab Products heeft twee nieuwe modules toegevoegd aan zijn softwarepakket 20-Sim. De ene is voor het modelleren van motoreigenschappen, de andere stelt gebruikers in staat simulaties te doen in drie dimensies.

’Het is geen geheim dat fabrikanten steeds snellere en preciezere productiemachines willen. Sneller om goedkoper te produceren en preciezer omdat moderne producten daar nu eenmaal om vragen‘, zegt directeur Christian Kleijn van Controllab Products (CLP). Zijn ingenieursbureau, gespecialiseerd in de modelvorming en simulatie, helpt systeemontwikkelaars en machinebouwers om hun apparaten niet alleen sneller en preciezer te maken, maar ook om de ontwikkeltijd te beperken. Kleijn: ’Het adagium van de moderne machinebouw is dat het prototype in principe meteen moet werken. Zonder simulatie lukt dat niet.‘ Zo rekent CLP aan de nauwkeurigheid of aan trillingen, nog voor er een schroef gedraaid is. Dat scheelt tijd en geld.

Tegenwoordig neemt CLP complete modellen voor zijn rekening, maar het bedrijf begon zo‘n dertien jaar geleden als spin-off van de Universiteit Twente met de verkoop van een softwarepakket. 20-Sim, een afkorting voor Twente Simulatie, is een veelgebruikt hulpmiddel bij het doorrekenen van elektrische, hydraulische en mechanische systemen. Behalve een karrenvracht academische instellingen, mag CLP klinkende namen als Airbus, Besi, Océ en Rolls-Royce tot zijn klantenkring rekenen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.