19 miljoen voor excellentie in bachelor

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het ministerie van OCW heeft bijna 19 miljoen euro subsidie uitgereikt voor excellentieprogramma‘s aan elf universiteiten en hogescholen, waaronder de TU Delft en de Rijksuniversiteit Groningen. Met het geld gaan de instellingen excellentieprogramma‘s in de bachelorfase uitvoeren. Ze passen hetzelfde bedrag bij.

De subsidie is onderdeel van het Sirius-programma, dat bedoeld is om excellentie in bachelor- en masteropleidingen te bevorderen. Sirius is het vervolg op het Ruim Baan voor Talent-initiatief, dat nog niet aan instellingsbrede trajecten werkte. De programma‘s moeten een extraatje bieden voor de beste studenten binnen een opleiding. Sirius ging vorig jaar van start met onder meer de Hanzehogeschool Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Op Prinsjesdag werd bekend dat het bedrag voor Sirius met 11 miljoen euro is opgehoogd, waardoor er de komende jaren in totaal bijna zestig miljoen euro overheidsgeld beschikbaar komt voor excellentieprogramma‘s in de bachelorfase. Voor de mastertrajecten is 12,2 miljoen euro beschikbaar. Hier wordt volgend jaar mee gestart.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen