188 banen op de tocht bij Punch Powertrain

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op een bijzondere ondernemingsraad heeft Punch Powertrain meegedeeld dat het 188 banen wil schrappen. De jobs – 172 arbeiders en 16 bedienden – verdwijnen op het hoofdkantoor in Sint-Truiden. De vestiging in Eindhoven blijft voorlopig buiten schot. Vorige week ontstond al onrust bij de fabrikant van automatische versnellingsbakken toen verschillende media berichtten over een naderende reorganisatie.

Bij Punch Powertrain werken zo’n elfhonderd mensen. Driehonderd daarvan zitten al enige tijd in allerlei systemen van economische werkeloosheid. ‘De automobielmarkt staat al langer onder druk, zeker in China’, schrijft het bedrijf in een perscommuniqué. ‘Punch Powertrain heeft daardoor de afgelopen maanden tijdelijke werkloosheid om economische redenen moeten inleggen. Punch Powertrain is evenwel een organisatie met veel perspectieven voor de toekomst, niet in het minst door de PSA-deal en een aantal andere projecten die in ontwikkeling zijn.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.