1,5 miljoen euro voor West-Vlaamse grasmaairobot

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

West-Vlaming Wesley Lorrez haalt 1,5 miljoen euro binnen om zijn intelligente grasmaairobot te 3d-printen en op de markt te brengen. Lorrez heeft Toadi opgericht, die al voor een half miljoen aan orders binnen heeft sinds de lancering van de robot in mei. De autonome grasmaaier is ge√Įnspireerd op de Pixar-filmrobot Wall-E.

De robot is gebouwd om gras te herkennen en heeft daarom geen bekabeling nodig. Hij is uitgerust met een simpele camera, waarvan de beelden door de software worden omgezet in een kaart van de omgeving. Mappen onder alle omstandigheden is de kern van de technologie. De grasmaairobot kan acht tot twaalf uur autonoom opereren, waarna hij zichzelf draadloos kan opladen bij een bijgeleverd laadstation.

Lorrez heeft twee eerdere startups verkocht, om zich op één ding te kunnen richten. Hij ziet de huidige versie van Toadi als het begin. Behalve het gras maaien, zou de robot met de juiste tools namelijk ook andere taken in de tuin kunnen uitvoeren. Op dit moment kan hij bijvoorbeeld al als waakhond worden gebruikt en onbevoegden detecteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.