12 procent verlies voor Picanol

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Picanol boekte in de eerste drie maanden van 2008 een geconsolideerde omzet van 100,6 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam de weefmachinebouwer nog tot 114,6 miljoen euro. Dat betekent een daling van ruim 12 procent. Het bedrijf uit Ieper had eerder al aangekondigd een moeilijk eerste kwartaal door te maken. Het lijdt onder een sterke afkoeling van de vraag naar weefmachines. Picanol verwacht wel dat zijn marktaandeel licht zal stijgen.

In China staat de verkoop van geïmporteerde weefmachines sterk onder druk. Dit is onder meer het gevolg van fiscale maatregelen die de Chinese overheid heeft genomen. De verkoop van lokaal geproduceerde weefmachines neemt daardoor toe. Picanol denkt met zijn productievestiging in Suzhou goed gepositioneerd te zijn om hierop in te spelen.

De daling in de weefmachinebusiness vangt Picanol deels op met zijn Mechatronics- en Manufacturing-takken, die hun activiteiten voor derden in het eerste kwartaal uitbouwden. Door te mikken op diversificatie binnen Mechatronics en door meer werk voor externe partijen te realiseren, wil de groep de impact van de cyclische weefmachinebusiness op zijn activiteiten compenseren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.