115 miljoen vers kapitaal voor start-up in 3d-printen van metaal

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Desktop Metal, een bedrijf uit Massachusetts dat belooft 3d-printen van metaal aanzienlijk goedkoper en sneller te maken, heeft afgelopen maanden 115 miljoen dollar aan vers kapitaal opgehaald nadat het zijn eerste producten op de markt bracht. In totaal staken investeerders al 210 miljoen dollar in de onderneming.

Nu wordt voor het 3d-printen van metaal vaak een variant van selective laser sintering (sls) gebruikt: de machine legt steeds een laagje van het materiaal in poedervorm neer en verhit dat met een laser op de plekken waar vaste structuren moeten ontstaan. Door het materiaal te verwarmen tot vlak onder het smeltpunt, fuseren de poederdeeltjes, een verschijnsel dat bekend staat als sinteren.

Voor metalen is dit echter een stuk lastiger te realiseren dan voor plastics; metalen vereisen aanzienlijk hogere temperaturen en metaalpoeder kan schadelijk zijn voor de gezondheid, of zelfs explosief. Dat maakt sls voor metalen relatief duur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.