100 miljoen regionale corona-ondersteuning voor Nederlandse startups

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse overheid stelt startups, scale-ups en andere innovatieve bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis in staat een overbruggingslening aan te vragen. Aangezien deze bedrijven doorgaans geen bankrelatie hebben, zullen de regionale ontwikkelingsagentschappen de leningen verstrekken. De regering stelt hiervoor in eerste instantie honderd miljoen euro beschikbaar. De regeling zal naar verwachting in de vierde week van april beschikbaar zijn.

Tot op heden waren de startups en scale-ups niet opgenomen in de overheidsmaatregelen. Dit werd onder meer bekritiseerd door Brainport-directeur Paul van Nunen](https://mechatronicamachinebouw.nl/artikel/brainport-wil-financiele-steun-voor-startups/). De ondersteuning voor startups werd aangekondigd samen met verschillende aanvullende maatregelen ter ondersteuning van ondernemers die vanwege het coronavirus een economische belasting ervaren.

De andere maatregelen zijn onder meer aanvullende financiering via de zakelijke leninggarantieregeling Go en premieverlaging voor de uitgebreide mkb-kredietgarantieregeling BMKB. Ook zal de overheid het leverancierskrediet herverzekeren tot een bedrag van 12 miljard euro. Bovendien zullen meer bedrijven een eenmalige subsidie ​​ontvangen om de effecten van de overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus te compenseren – het doel is om deze specifieke extensie op 15 april open te stellen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.