10 miljoen voor groeiplannen Robovision

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vision- en AI-specialist Robovision heeft een investering van 10 miljoen euro ontvangen van kapitaalschieters PE Group, Atlasinvest en Dovesco. Met de financiĆ«le injectie kan het Gentse bedrijf werken aan zijn groeiplannen richting een toekomstige Series-A-financieringsronde. ā€˜Hiermee kunnen we het Robovision-platform opschalen, uitbreiden en naar meer integrators brengen die op zoek zijn naar computervisie-oplossingen van wereldklasseā€™, aldus Robovision-oprichter en -ceo Jonathan Berte.

Robovision begon in 2012 met het opzetten van een team van inmiddels ruim honderd AI-consultants en stapte in 2016 over naar een platformgebaseerd productbedrijf, om een pionier te worden in de ontwikkeling van computervisietechnologie voor automatisering en robotica. Dankzij het low-code Robovision AI (RVAI)-platform kunnen operators zonder technische achtergrond snel op deep learning gebaseerde oplossingen bouwen om repetitieve processen te automatiseren en machines in staat te stellen complexe visuele taken uit te voeren.

Robovision was het eerste AI-bedrijf dat met succes 3D deep learning gebruikte om de groei van tulpenbollen, het oogsten van bloemen en het sorteren van industriƫle planten te bepalen. Tijdens de productie maakt Robovision realtime visuele inspectie mogelijk om de kwaliteit van het eindproduct te verhogen, afval te verminderen en de efficiƫntie op productielijnen te verbeteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.